500 g malai, 400 g branza de burduf, 50 g unt, 150 g smantana, sare, 5 oua.
Dupa ce s-a facut mamaliga, se ia din ea cate un polonic mic in care se face la mijloc un orificiu unde se pune branza. Se fac bulzuri, se asaza intr-o tava, se pune deasupra untul si se dau la cuptor pentru a se rumeni. Se servesc cu smantana deasupra si cu cate un ou ochi.
Turta dulce
3 oua, 1 pahar miere de albine, 1 pahar zahar, 3 pahare faina, 6 linguri ulei, cuisoare praf, scortisoara praf, nuci sfaramate, o lingurita bicarbonat.
Se amesteca mierea cu zaharul, la caldura, pana se topeste zaharul, se pun ouale pe rand, apoi uleiul tot cate o lingura si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se adauga faina, apoi un varf de cutit cu praf de cuisoare si o lingurita scortisoara. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor incins, la foc moale. In compozitie se pun nucile sfaramate, se orneaza pe deasupra si apoi se da la cuptor.
Comentarii