400 g carne de vaca, 500 g cartofi, 4 cepe mici, 2 linguri ulei, 2 linguri bulion, verdeata, cimbru.
Se fierbe înabusit în ulei si putina apa carnea taiata în bucati potrivit de mari, împreuna cu ceapa. Când carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cuburi. Se lasa sa fiarba pe plita sau se dau la cuptor. Când cartofii sunt fierti se pune bulionul desfacut în putina apa, verdeata, cimbrul si eventual o foaie de dafin.
Chec cu cirese
2 oua, 10 linguri zahar, 250 g faina, 8 linguri lapte, 1 praf de copt, cirese proaspete sau din compot.
Se amesteca bine toate ingredientele fara a face cocoloase, se adauga praful de copt si se mai amesteca pâna se incorporeaza. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se pun deasupra ciresele, carora li s-au scos sâmburii. Intre timp se incinge cuptorul la foc mare. Dupa ce se baga tava in cuptor se lasa circa 10 minute la foc mare dupa care se tine la foc mic pâna se rumeneste. Când este gata se pudreaza cu zahar farin.
Comentarii