6-8 cartofi, 2 cepe, 3 catei usturoi, o lingura sos rosii, sare, ulei, oregano, cimbru, busuioc.
Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Intre timp, ceapa se taie fin si se pune la calit in ulei. Dupa ce se caleste, se adauga si cartofii scursi de apa si se lasa pana se prajesc. Sosul se face adaugand oregano, cimbru si usturoiul pisat, amestecat cu apa. Se pune sosul peste cartofi si se mai lasa 5-10 minute, pentru a se aroma.
Scrumbie in sos de mustar
2-3 scrumbii sarate, o lamaie, cateva masline, o salata verde, o lingura mustar, 50 ml ulei.
Se tin la desarat scrumbiile in apa rece, se curata, se detaseaza sira, se taie in bucati si se asaza pe un platou. Separat se amesteca mustarul cu zeama de lamaie si ulei apoi se toarna peste peste. Se orneaza cu salata verde taiata fasii si masline.
Comentarii