12 cartofi mijlocii, 350 g carne slaba, 2 linguri unt, 2 cepe, o lingura verdeata tocata, o lingura faina, o lingura bulion sau 500 g rosii, 1/2 lingurita zahar, sare, piper, 1 pahar smantana.
Se curata cartofii si se scobesc cu ajutorul cutitului special. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa taiata marunt, prajita sau cruda, cu o lingura de unt, piperul, sarea si verdeata tocata. Cu aceasta tocatura se umplu cartofii, se dau prin faina si se rumenesc in unt, intorcandu-i pe toate partile. Se asaza cartofii rumeniti intr-o cratita si se toarna peste ei urmatorul sos. In untul ramas de la prajitul cartofilor se prajeste ? lingurita faina si se stinge cu bulion (sau cu zeama de rosii). Se adauga zahar, sare si apa (cand se prepara cu bulion). Sosul trebuie sa acopere cartofii. Se lasa cratita pe foc ca sa fiarba incet cateva minute, se toarna smantana si se da la cuptor pana sunt cartofii gata.
Comentarii