300 g carne tocata, 8 cepe rosii mari, 2 linguri orez, o lingura pasta de rosii, o legatura patrunjel verde, sare, piper, 1 ou, 50 ml ulei de masline, 1 pahar vin sec alb
Ceapa se curata, se spala, apoi, cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul, asa incat sa ramana doar doua foi exterioare. Miezul se foloseste pentru umplutura. Carnea, miezul de ceapa si patrunjelul verde se dau prin masina de tocat. Se adauga orezul spalat, pasta de rosii, sarea, piperul si apoi oul. Se amesteca totul bine, omogenizandu-se compozitia. Se pune cate putin ulei de masline in fiecare ceapa, apoi se umple cu amestecul de carne. Se asaza intr-un vas cu capac pentru cuptor. Peste cepe se toarna si restul de ulei de masline, dupa care se adauga vinul sec alb. Se acopera vasul si se tine la cuptor pana ce sosul scade aproape in totalitate. Cand a scazut sosul, se indeparteaza capacul si se mai lasa inca 10 minute, pana ce carnea se va rumeni frumos.
Desert cu mere si crema de branza
Crema de branza: 300 ml frisca lichida, 300 g crema de branza, 50 g zahar pudra, o lingurita esenta vanilie.
Compozitia de mere: 1 kg mere dulci-acrisoare, 2 linguri zahar, o lingurita scortisoara.
Sos caramel: 2 linguri zahar, 50 g unt.
Se curata merele, se taie cubulete si se pun intr-un vas. Peste ele se presara zaharul si scortisoara. Se pun merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Se paseaza usor, avand grija sa lasam si bucati intregi, apoi se lasa la racit. Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, iar cand este gata se adauga si untul, amestecand pana capata consistenta unui sos. Se bate frisca bine. Crema de branza se amesteca bine cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Se opresc cateva linguri de frisca pentru decor, iar restul se amesteca bine cu crema de branza. Se obtine o crema ferma. Desertul se monteaza in pahare astfel: o lingura de crema, o lingura de mere, o lingurita sos caramel si se continua astfel pana le umplem. La final se decoreaza cu frisca si sos caramel.
Comentarii