2 oua, 50 g unt, 75 g faina, 1 pahar de apa, 1/2 l compot de struguri, cirese sau visine, 100 g frisca, 1 lingurita de zahar pudra. Se pun intr-o cratita pe foc apa si untul. In momentul in care apa incepe sa fiarba, se retrage de pe foc si se pune faina dintr-o data. Se amesteca bine cu o lingura pâna nu mai exista nici un cocolos si se pune din nou pe foc moale. In momentul in care compozitia se desprinde de cratita, se ia de pe foc, se amesteca mereu pâna când incepe sa se raceasca. Se pun ouale unul câte unul. Cu ajutorul unei linguri se pune compozitia in forma unei benzi de 20 cm x6 cm, pe o tava unsa cu unt. Se coace 20 minute la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca. Se scurg fructele. Se taie prajitura longitudinal si se umple cu frisca amestecata cu fructe. Se pudreaza cu zahar.
Comentarii