1 kg de peste, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), 1 ceapa mare, 2-3 linguri cu ulei, 1-2 ardei grasi taiati felii subtiri, 2 rosii mijlocii taiate felii, capete de peste.
Se curata pestele de solzi, intestine, branhii si osul amar de la cap. Se taie in bucati potrivit de mari (4-5 cm). Se rade zarzavatul prin razatoarea mare, ceapa se toaca marunt si se calesc impreuna in 2-3 linguri cu ulei dupa care se adauga ardeii grasi. Se stinge cu 1,5 l apa fierbinte, se fierbe pâna când zarzavatul este destul de moale si se adauga rosiile. Ciorba se acreste cu bors, zeama de varza, otet sau suc de lamâie. Când ciorba clocoteste se pun bucatile de cap si pestele; se fierbe pe foc mic 20 de minute. Fierbem carnea atât cât sa nu se sfarâme. Se adauga leustean pentru aroma sau patrunjel verde tocat (dupa gust).
Comentarii