• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 1 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 1 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Ciulama cu dovlecei

Ciulama cu dovlecei

23 august 2012
in Retete culinare
A A

 3 dovlecei, 2 cepe mari, o lingurita boia dulce, 2-3 linguri faina, 300 ml smântâna, sare, piper, patrunjel verde.

 Se spala bine dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoare. Amestecul razuit se lasa câteva minute la scurs, nu inainte de a presara putina sare deasupra. Intre timp curatam si spalam cepele, le tocam marunt si le calim intr-o tigaie cu 2 linguri cu ulei. Scurgem dovleceii razuiti si ii adaugam in tigaie, peste ceapa, punând si boia dulce. Intr-un bol se pune smântâna si o batem cu faina fara a forma cocoloase. Adaugam sosul de smântâna peste amestecul de legume calite, punem piper, patrunjel verde, sarea si mai lasam putin pe foc.

Tarta cu prune

 500 g faina, 400 g smântâna, 300 g zahar pudra, 3 oua, 1 plic praf de copt, 750 g prune, 25 g unt, sare.

 Smântâna se amesteca bine cu 200 g zahar, se adauga ouale, sarea, praful de copt, faina si se framânta pâna obtinem un aluat ceva mai moale. Se intinde o foaie si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Deasupra aluatului se pun prunele desfacute in doua, fara sâmburi. Se coace la foc potrivit. Când este gata se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zaharul ramas si se portioneaza.

ShareTweet
Articolul precedent

Somnul are secretele lui

Urmatorul Articol

Mici trucuri antistres

Articole Similare

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Urmatorul Articol

Mici trucuri antistres

Atitudinea autoritatilor franceze

Suferintele familiei Kennedy

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

28 august 430 – A murit Sfântul Augustin din Hippo

1 septembrie 2025

Sfântul Augustin din Hippo (354-430) a fost unul dintre cei mai importanti...

Citeste mai departe
Blitz

Liam Neeson: Un (alt) politist cu explozie întârziata!

1 septembrie 2025

Dupa mai bine de trei decenii de la lansarea seriei originale Un...

Citeste mai departe
Blitz

Retrospectiva „ANONIMUL”

1 septembrie 2025

Retrospectiva celei de-a XXII-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Nu sariti peste micul dejun!

1 septembrie 2025

Pentru foarte multe persoane active fenomenul acesta nu constituie o noutate: daca...

Citeste mai departe
Femina Club

Look proaspat

1 septembrie 2025

Vara cu temperaturi ridicate confera mai multa sensibilitate pielii. In aceste conditii...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 septembrie 2025

1 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Pentru ca actionati rapid si va doriti sa fiti întotdeauna...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.