• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Ciuperci cu sos de lamaie

Ciuperci cu sos de lamaie

22 martie 2012
in Retete culinare
A A

 500 g ciuperci, 4 cepe, 2 legaturi marar, 100 ml ulei, lamaie, sare, piper.

 Ciupercile se curata si se spala cu apa rece. Ceapa taiata marunt se caleste pe jumatate in ulei, apoi se adauga ciupercile, lasandu-se sa fiarba 10-15 minute. Se adauga mararul, eventual putin vin alb, lamaie, sare si piper, lasand sa mai dea cateva clocote.

Chec cu lapte

8 oua, 500 g zahar pudra, 200 g unt, 500 g faina, 200 ml lapte sau iaurt, lamaie, 100 g stafide, 100 g rahat, 200 g nuci, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat.

Galbenusurile se freaca bine cu 300 g zahar pudra, pana se dizolva complet. Se adauga laptele, untul, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si apoi faina. Albusurile se bat separat, se adauga restul de zahar si se mai bat cateva minute. Se amesteca cele doua compozitii, se pun stafidele, rahatul taiat cubulete si pudrat cu faina si nucile taiate in bucati mici. Se coace in doua tavi la foc potrivit.

ShareTweet
Articolul precedent

Canioanele – adevarate sculpturi ale raurilor

Urmatorul Articol

Argila, un aliat valoros

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Argila, un aliat valoros

Desecretizari si agentii oficiale (7)

Dublul asasinat de la Sarajevo

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.