500 g ciuperci, 4 cepe, 2 legaturi marar, 100 ml ulei, lamaie, sare, piper.
Ciupercile se curata si se spala cu apa rece. Ceapa taiata marunt se caleste pe jumatate in ulei, apoi se adauga ciupercile, lasandu-se sa fiarba 10-15 minute. Se adauga mararul, eventual putin vin alb, lamaie, sare si piper, lasand sa mai dea cateva clocote.
Chec cu lapte
8 oua, 500 g zahar pudra, 200 g unt, 500 g faina, 200 ml lapte sau iaurt, lamaie, 100 g stafide, 100 g rahat, 200 g nuci, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat.
Galbenusurile se freaca bine cu 300 g zahar pudra, pana se dizolva complet. Se adauga laptele, untul, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si apoi faina. Albusurile se bat separat, se adauga restul de zahar si se mai bat cateva minute. Se amesteca cele doua compozitii, se pun stafidele, rahatul taiat cubulete si pudrat cu faina si nucile taiate in bucati mici. Se coace in doua tavi la foc potrivit.
Comentarii