500 g ciuperci, 2 cepe, 150 ml ulei, o lingura faina, 2 linguri pasta de rosii, 100 ml vin, 6 oua, o legatura verdeata, sare, piper.
Se taie felii ciupercile si se calesc in ulei cu faina; se sting cu vin, pasta de rosii si putina apa. Se fierb la foc potrivit aproximativ 20 de minute iar la urma se adauga verdeata, sare si piper. In sosul care se formeaza se pun ouale fierte cleioase si se mai da un clocot.
Saleuri cu cascaval
600 g faina, 500 g unt, 200 ml apa, 300 g cascaval, sare.
Din faina, apa si sare se face un aluat mai moale care se lasa sa se odihneasca la rece 30 minute. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se intinde untul peste aluat, se intorc marginile si se impatureste. Se lasa sa stea la rece 15 minute. Se intinde cu sucitorul, se impatureste in trei si se lasa aluatul din nou la rece. Se repeta operatia de 2-3 ori, apoi se intinde aluatul pe planseta, se taie fasii cu lungimea de 15-16 cm si latimea de 2 cm, se ung cu ou si se presara cu cascaval ras. Se coc pana se rumenesc frumos.
Comentarii