Pentru clatite: 300 g faina, 600 ml lapte, 2 oua, 200 g unt, sare dupa gust.
Pentru umplutura: 600 g sunca presata tocata marunt, 200 g smantana, sare, piper.
Se prepara clatitele in mod obisnuit. Sunca tocata se amesteca usor cu smantana, sare si piper dupa gust. Se umplu clatitele, se ruleaza, se asaza intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptor, unde se coc cateva minute. Clatitele se pot servi si presarate cu cas sau cascaval ras.
Fursecuri cu unt
250 g unt, 110 g zahar farin, 270 g faina, 2 lingurite esenta de vanilie, o lingurita praf de copt.
Se mixeaza foarte bine untul impreuna cu zaharul, se adauga vanilia si la final faina amestecata cu praful de copt. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale, nici tare. Daca este foarte moale se mai adauga faina. Se formeaza fursecurile cu posul intr-o tava. Se coc 13-15 minute in cuptorul incins pana cand se rumenesc putin pe dos.
Comentarii