• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 4 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 4 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Conopida cu sote de morcovi

Conopida cu sote de morcovi

8 decembrie 2011
in Retete culinare
A A

O conopida potrivita, 1 ou, faina, apa minerala, piper, sare, ulei.

Pentru sote: 1/2 kg morcovi, 2 cepe, 2 linguri unt, sare, piper, patrunjel.

Conopida se spala, se desface in buchetele mici si se lasa la zvantat. Separat, intr-un vas se pregateste o compozitie asemanatoare celei pentru clatite adica un ou se amesteca bine cu faina si se dilueaza treptat cu apa minerala, se adauga o ceasca ulei, sare, piper. Se obtine astfel un aluat ca o smantana mai groasa, dar care sa curga. Fiecare buchetel de conopida se trece prin aluat si cu o furculita se pune la prajit intr-o baie de ulei incins. Cand capata o culoare aurie se scot si se asaza pe farfurie, iar pe deasupra se presara cascaval ras si patrunjel taiat foarte fin. Pentru sote se fierb morcovii apoi se taie rondele si se aduga peste ceapa taiata foarte marunt (eventual rasa) si calita bine in ulei. Se adauga sare, piper, delikat si patrunjel. Se ia de pe foc si se adauga putin unt apoi se asaza pe farfurie alaturi de buchetelele de conopida.

Sufleu de mere

1,5 kg mere, 120 g unt, 250 g zahar, 100 ml vin alb, 8 oua, vanilie.

Merele se curata, se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita cu zaharul, vanilia si vinul. Se tine vasul pe foc pana ce vinul scade si merele se inmoaie. Se paseaza merele prin sita si se lasa sa se raceasca, se amesteca apoi cu galbenusurile, se incalzesc din nou, se ia vasul de pe foc si se amesteca in continuare, pana ce se raceste. Se adauga la compozitie albusurile batute bine, se pune compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt, se da vasul la cuptor la un foc iute, pana ce se rumeneste.

ShareTweet
Articolul precedent

Labirinturile lumii o fascinanta arta peisagistica

Urmatorul Articol

Conopida cu sote de morcovi

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Conopida cu sote de morcovi

Machiaj discret

Fenomenul OZN si starile alterate ale constiintei

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.