• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 28 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 28 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Conopida gratinata

Conopida gratinata

20 octombrie 2021
in Retete culinare
A A

 1/2 conopida, 50 g faina, 50 g unt, 500 ml lapte, 2 cepe, 80 g cascaval ras, 2 linguri ulei, 1 praf nucsoara, sare, piper, 50 g seminte de dovleac.

 Conopida se rupe in buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare, in momentul in care apa da in clocot. Se lasa 10 minute si apoi se scurge. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, untul se topeste, se pune faina, se lasa deoparte 5 minute si apoi, amestecand se pune laptele. Se obtine un sos alb mai gros care se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc si se adauga cascavalul. Se pun buchetelele intr-un vas, se toarna sosul alb si se presara semintele de dovleac. Se lasa la cuptor aproximativ 15 minute pana ce sosul este rumen auriu.

Prajitura cu piersici si ciocolata

 170 g faina, 40 g amidon de porumb, 100 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 125 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 30 g cacao, 4 oua, 1 praf de copt, 4 piersici mari coapte bine, sare, 50 g ciocolata amaruie (pentru decor).

  Se pune untul moale in vasul mixerului, se adauga zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si se mixeaza, la viteza medie, pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga ouale, unul cate unul, pana se incorporeaza in crema de unt. Se topeste ciocolata la bain-marie si se lasa sa se raceasca, dar inca lichida, se adauga in crema de unt si se bate in continuare la viteza medie. Se adauga faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se taie 2 piersici in cubulete mici si in feliute potrivite celelalte doua piersici. Cubuletele se pun in aluat, iar cu feliile de piersica vom orna prajitura. Aluatul cu piersicile se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina. Feliutele de piersica se tavalesc prin putina faina si se asaza peste blat, in forma de raza. Se coace prajitura la foc mediu, 30 de minute. Cand este gata, se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se toarna deasupra 50 g ciocolata amaruie topita.

ShareTweet
Articolul precedent

Tunsori tineresti

Urmatorul Articol

Comentarii in urma raportului OZN

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

Comentarii in urma raportului OZN

Milionarii americani care l-au ajutat pe Hitler

Stephen Hawking, teorii despre Univers

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.