1 creier mare fiert, faina, 2 oua, 3-4 linguri pesmet, grasime pentru prajit.
Creierul se fierbe si se lasa la racit. Se taie in lungime, in felii de o jumatate de deget. Intr-o farfurie se bat doua oua intregi, cu putina sare. Se dau feliile de creier prin faina, ou batut, apoi in pesmet, intorcandu-le pe amandoua partile, cu grija sa nu se strice forma. Asezam feliile astfel pregatite intr-o farfurie mare. Cu putin inainte de masa, le prajim timp de 15 minute si le servim cu salata sau cu sos de rosii si piure de cartofi. Creierul de vitel pane se serveste cu diferite legume: sote de mazare verde, conopida, piure de cartofi etc.
Placinta cu branza de burduf
Aluat fraged din comert sau foi de placinta, 250 g branza de burduf, 2 galbenusuri, 1 ou pentru uns deasupra, o lingura cascaval ras.
Impartim aluatul de placinta in doua. Din jumatate de aluat intindem o foaie si o punem in tava. Apoi punem branza de burduf amestecata cu doua galbenusuri si o intindem peste foaie. Din cealalta jumatate de aluat, facem inca o foaie si acoperim placinta. Ungem deasupra cu ou, dar putin ca sa nu se umezeasca aluatul. Presaram cu cascaval ras. Cand placinta s-a copt, o taiem in bucati patrate pe care le punem pe o farfurie fierbinte si le servim calde la masa.
Comentarii