250 g ciuperci, 2 linguri unt, o lingura faina, 4 oua, 100 g branza, 200 g pesmet, 100 g unt, sare, piper.
Se taie ciupercile felii subtiri si se inabusa in 100 g unt. Faina se caleste in 2 linguri cu unt si se stinge cu apa. Se lasa sa scada pana se obtine un sos bine legat. Separat, se face o omleta obisnuita, care se amesteca bine cu sosul de faina, ciupercile scurse si branza rasa. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Din compozitia obtinuta, se formeaza crochete care se dau prin ou, pesmet si se prajesc in ulei.
Fursecuri cu miere
3 oua, 180 g zahar pudra, 100 g miere, 450 g faina, o lamaie, 1 praf scortisoara macinata, 1/2 plic praf de copt, 100 g stafide, sare.
Ouale se bat cu zaharul si mierea, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa, scortisoara, praful de copt si sare. Din compozitia rezultata se rup bucati de marimea unei nuci, care se rotunjesc intre palme, se turtesc putin, se asaza pe deasupra cate o stafida si se pun intr-o tava tapetata cu hartie speciala. Se coc la foc potrivit.
Comentarii