O cana cus-cus, o cana apa, 4 linguri ulei, o ceapa, o cutie ciuperci taiate (400 g), 1 ardei gras rosu, sare, piper.
Se pune la fiert apa cu doua linguri ulei si putina sare. Când incepe sa clocoteasca se opreste focul, se pune cus-cus-ul si apoi se acopera cu un capac pentru câteva minute. Se curata, se spala si se toaca ceapa si ardeiul gras. Se scurg ciupercile din conserva dupa ce se dau printr-un jet de apa. Intr-o tigaie adânca se pun 2 linguri cu ulei la incins, se adauga ceapa, ardeiul si se lasa sa se inmoaie. Dupa ce s-au calit se pun ciupercile, apoi cus-cus-ul si se mai lasa 3 minute pe foc. La sfârsit se potriveste de sare si piper.
Ciocolata calda
50 g ciocolata, 2 cani lapte, 2-3 picaturi esenta de vanilie, 1 praf de scortisoara, 4 linguri frisca, o lingurita bomboane decorative.
Se topeste ciocolata maruntita, se adauga laptele, vanilia si se lasa la foc mic pâna se omogenizeaza, fara sa fiarba. Se ia vasul de pe foc si se bate pâna ce amestecul devine spumos. Se toarna compozitia in cani, se orneaza deasupra cu putina frisca, se presara scortisoara, se pun bomboane decorative si se serveste.
Comentarii