300 g ficat de miel, 500 g plamani de miel, 4 cepe, 125 ml ulei, 1 prapur de miel, 40 g faina, 3 oua, 2 legaturi verdeata, cimbru, piper, sare.
Ficatul si plamanii de miel se spala si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se trec de doua ori prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei, se adauga tocatura si se prajesc, amestecandu-se tot timpul. Se lasa sa se raceasca, se adauga cimbru pisat, verdeata, 2 oua, piper, sare si se amesteca. Prapurul se trece prin faina si ou batut, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se pune cu aceasta compozitie. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit. In loc de prapur se poate folosi un aluat.
Pasca
Aluat: 4 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei, 6 linguri faina.
Umplutura: 400-500 g branza de vaci, 2 oua, 5 linguri zahar, 200 g smantana sau iaurt, 100 g stafide, vanilie, rom, coaja lamaie.
Intr-un bol se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se separa albusurile de galbenusuri. Separat se bat albusurile spuma. Galbenusurile, zaharul si uleiul se amesteca, apoi se adauga albusul si la urma faina. Totul se amesteca pana devine ca o smantana groasa. Trei sferturi din aluat se amesteca bine cu umplutura. O forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Pe fundul vasului se pune restul (un sfert) din aluat, iar deasupra se toarna compozitia facuta din aluat si umplutura. Se bat un ou si doua linguri cu smantana si se toarna peste pasca. Cine doreste, deasupra poate sa faca o cruce din stafide. Se coace 40-50 minute la foc mediu.
Comentarii