1 prapur de miel, inima, ficatul si plamânii, 5-6 cepe verzi, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1/2 pahar cu otet, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar verde, 3-4 oua, 1 lingura cu unt sau untura, sare, piper, 1 ceasca cu lapte dulce. Prapurul se spala si se tine in otet. Legumele, curatate si spalate, se pun sa fiarba. Când sunt aproape fierte se pun sa fiarba in aceeasi apa si maruntaiele (cu otet, foi de dafin si piper). Când carnea este fiarta se scoate, se lasa sa se raceasca. Se scot legumele si se dau deoparte. Se da prin masina de tocat numai carnea (legumele nu se pun). In carnea tocata se adauga sare, piper, verdeata tocata, 3 legaturi de ceapa verde taiata marunt, 3-4 galbenusuri batute bine si albusurile spuma. Se intinde prapurul pe fundul unui vas rotund sau al unei forme de tort unsa cu unt sau untura, se pune in el tocatura apoi se acopera cu marginile prapurului, dând o forma frumoasa – rotunda sau patrata. Se unge cu ulei cald si se asaza drobul la cuptor. Dupa 20-30 minute drobul este gata. Se serveste cu salate. Daca nu este prapure de miel, se poate folosi o foaie de aluat subtire care a fost unsa cu unt. (Foaia de aluat se prepara din faina, ou, lapte sau apa.)
Comentarii