Se iau 4 kg fasole verde sau tucara, 5-6 cepe, o legatura de frunze de telina, o legatura patrunjel verde, 500 ml ulei, 2 linguri zahar, 1 kg rosii.
Se curata fasolea, se rupe in doua, se spala apoi se asaza intr-un vas cu apa fiarta, unde se lasa sa dea câteva clocote. Se toaca ceapa marunt si se caleste usor in ulei, dupa care se adauga fasolea scursa bine de apa. Rosiile se fierb, se trec prin sita, iar sucul obtinut se toarna peste fasole si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Când mâncarea a mai scazut, se adauga frunzele de telina si de patrunjel, curatate, spalate si tocate marunt si se potriveste de sare si piper. Dupa doua-trei clocote se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se toarna in borcane. Se sterilizeaza prima zi 30 minute, iar a doua zi 15 minute.
Comentarii