800 g muschi de vitel, 3-4 catei usturoi, marar verde, 1 castravete murat, slanina, piper, nucsoara, sare, 1 pahar vin alb, 2-3 linguri faina.
Daca muschiul este prea mare in grosime se taie in doua, dar sa ramana unite. Se cresteaza, iar in aceste creste se pun bucatele mici de slanina si usturoiul taiat feliute. Castravetele se taie felii si se asaza pe muschi impreuna cu mararul taiat marunt. Se condimenteaza si apoi se ruleaza astfel carnea. Se leaga bine cu ata si se prajeste pe toate partile. Dupa ce s-a prajit, se pune intr-o cratita si se adauga vinul. Cand s-a fiert se scoate carnea pe un platou iar in vin se face sos din faina.
Tiramisu cu piscoturi
225 g mascarpone, piscoturi, 225 g frisca, 5 galbenusuri, 1 albus, 150 g zahar, 1 paharel lichior sau rom, 1 plic zahar vanilat, o esenta rom, cacao, o ceasca apa rece, o ligurita nes.
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase. Se adauga crema mascarpone amestecand cu grija, frisca batuta spuma, albusul de asemenea spuma si la final lichiorul, esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava se asaza un strat crema, un strat piscoturi insiropate pe ambele parti intr-o ceasca de apa rece amestecata cu o lingurita nes, un alt strat de crema, un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao. Se lasa la frigider cel putin 3 ore inainte de servire.
Comentarii