800 g muschi de vitel, 3-4 catei usturoi, marar verde, 1 castravete murat, slanina, piper, nucsoara, sare, 1 pahar vin alb, 2-3 linguri faina.
Daca muschiul este prea mare in grosime se taie in doua, dar sa ramana unite cele doua jumatati. Se cresteaza, iar in aceste crestaturi se pun bucatele mici de slanina si usturoiul taiat feliute. Castravetele se taie felii si se asaza peste muschi, impreuna cu mararul taiat fin. Se condimenteza si apoi se ruleaza carnea. Se leaga bine cu ata alba si se prajeste pe toate partile. Dupa ce s-a prajit, se pune la fiert si se adauga vinul. Cand este gata se scoate carnea pe platou, iar in vin se face sos din faina.
Tort de morcovi
5 oua, 250 g zahar, 250 g morcovi dati prin razatoare, 250 g migdale macinate, o lamaie, 80 g faina, 1 plic praf de copt, sare.
Galbenusurile cu zaharul se bat pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia (sucul si coaja data prin razatoare). Dupa aceea se pune faina cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma si sare. De preferinta, se alege o forma rotunda, care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Tortul se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 50 minute. Deasupra se glazureaza dupa preferinta.
Comentarii