500 g carne vaca, 2-3 linguri ulei, 3 cartofi, 1 morcov, 2 ardei grasi, 2 cepe, o conopida mica, 200 g mazare, 200 g fasole uscata, 3-4 rosii, 1 ou, 1 pahar smântâna, sare, piper, patrunjel.
Carnea se spala, se taie in bucati si se pune intr-o cratita sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele taiate pestisori, morcovii taiati in rondele fine si ardeii fideluta. Dupa ce totul a capatat o culoare aurie se adauga cartofii taiati in cuburi, conopida rupta in buchetele mici, mazarea si fasolea fierte si scurse de zeama, apoi se toarna 2 pahare cu apa sau zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa dea câteva clocote la foc mic. Când cartofii sunt inca destul de tari, se asaza in cratita feliile de rosii, iar cratita se da la cuptor pentru ca ghiveciul sa scada. Când este gata, se bate oul, se amesteca bine cu smântâna si se toarna peste ghiveci. Se mai lasa inca 10 minute in cuptor.
Tiramisu cu crema de brânza
1 blat tort de cacao, 3 linguri cafea solubila, 2 oua, 100 g zahar, 2 cutii de 200 g brânza crema, 200 g smântâna sau frisca nebatuta, 50 g cacao, 200 ml apa calda.
Cafeaua se dizolva in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat cu mixerul ouale cu zaharul, timp de 10 minute. Se adauga brânza crema, smântâna si se mai amesteca inca 10 minute cu mixerul. Se taie blatul in doua, se insiropeaza partea de jos cu jumatate de cafea si cealalta jumatatate cu restul de lichid. Se acopera partea de jos a blatului cu jumatate din crema, se suprapune cealalta parte a blatului si se acopera cu restul de crema. Pe deasupra se cerne cacao, folosind o sita mica. Se tine la frigider cel putin 4-5 ore inainte de a fi servit.
Comentarii