1 kg carne de iepure (de casa sau vânat), 150 ml ulei, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 1/2 buc. de telina, 50 g bulion, 200 ml vin, 1 foaie de dafin, 1 g boabe de piper, o crenguta de cimbru, 1 lamâie, 100-150 ml sânge de iepure, 300 g arpagic, 200 g masline, o capatâna de usturoi, sare si otet dupa gust. Dupa ce carnea s-a scos din marinata, se zvânta, se taie in bucati si se pune la prajit in ulei incins. Imediat ce bucatile de carne de iepure s-au prajit, se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se prajesc ceapa, morcovul, telina taiate in felii subtiri. Când legumele s-au prajit, se adauga usturoiul zdrobit, bulionul, sângele de iepure (dupa gust); se stinge totul cu zeama de la marinata. Se adauga condimente: dafin, cimbru, boabe de piper, otet, sare, dupa gust. Se mai lasa sa fiarba. Dupa ce a fiert, se strecoara, pasându-se peste carnea prajita. Se adauga maslinele, care au fost oparite, câteva felii de lamâie, fara coaja si sâmburi, vinul si se lasa sa fiarba pâna ce carnea este moale. Apoi se ia de pe foc cratita si se adauga arpagicul inabusit separat. Se asaza pe farfurie mare, ovala, ornându-se cu felii de lamâie. Se serveste rece.
Comentarii