• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 13 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 13 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Legume gratinate

Legume gratinate

30 octombrie 2002
in Retete culinare
A A

             3 morcovi, 1 patrunjel mare, 1 pastârnac, 250 g fasole verde, 250 g mazare, 2-3 cartofi, 1 conopida mica, 1 ardei gras, 2 dovlecei, 150 g unt, sare, piper. Sos Morney: 50 g unt, 70 g faina, 1/2 l lapte, 3 galbenusuri, 100 g smântâna, 50 g svaiter sau cascaval. Patrunjelul, morcovii, telina, pastârnacul, dovleceii si cartofii se curata, se spala si se taie in rondele. Conopida spalata se rupe in buchetele, iar ardeii grasi se taie in patratele sau sub forma de fidea. Legumele se pun la fiert in apa clocotita, in ordinea timpilor de fierbere, avându-se in vedere faptul ca fasolea si mazarea fierb mai greu. Când legumele sunt aproape fierte, se scurge apa si se pune untul, care in prealabil a fost topit. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute pentru a se imbiba. Apoi se amesteca totul cu sosul Morney si se asaza intr-o tava unsa cu unt, care se da la cuptor. Sosul Morney se prepara dupa cum urmeaza: din unt, faina si lapte se face un sos alb care se amesteca cu galbenusurile si smântâna, batând cu telul pâna se omogenizeaza bine. La sfârsit se adauga svaiterul ras. De obicei numai jumatate din cantitate, cealalta jumatate rasa se presara deasupra cu circa 10 minute inainte de terminarea gratinarii. Se serveste taiat in diferite forme.

ShareTweet
Articolul precedent

21 – 27 octombrie

Urmatorul Articol

Liviu Ciulei, portretul artistului la tinerete

Articole Similare

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Femina Club

Spaghete cu somon

16 aprilie 2025

200 g spaghete, 100 g somon afumat, 40 g migdale, 20 g...

Femina Club

Frigarui de miel

7 aprilie 2025

O pulpa de miel, 2 lingurite condimente, 1 vârf de cutit scortisoara...

Urmatorul Articol

Liviu Ciulei, portretul artistului la tinerete

Celalalt Nobel

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

8 mai 1884 – S-a nascut Harry S. Truman, presedinte al SUA

12 mai 2025

Harry S. Truman (1884- 1972) a fost al 33-lea presedinte al Statelor...

Citeste mai departe
Blitz

Dupa-amiaza de câine

12 mai 2025

„Dupa-amiaza de câine” (traducerea – cel putin controversata, a denumirii originale „Dog...

Citeste mai departe
Blitz

De la Potaissa la Turda

12 mai 2025

Muzeul de Istorie din Turda în colaborare cu Universitatea de Medicina, Farmacie,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cum prevenim deshidratarea?

12 mai 2025

Recomandarea devenita cliseu este corecta „Consumati cel putin doi litri de apa...

Citeste mai departe
Femina Club

Gimnastica faciala

12 mai 2025

Masajul si exercitiile faciale, alaturi de mastile naturale aplicate, îsi pun amprenta...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 12-18 mai 2025

12 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: A sosit momentul prielnic pentru vacante, aventuri creative, activitati distractive...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.