O limba fiarta taiata felii, 2 legaturi patrunjel, 5 catei usturoi, 1 ardei iute, 10 ansoa in ulei, 1 pahar sos de rosii, 1 pahar supa, 1/2 pahar otet, 100 g faina alba.
Sosul se pregateste astfel: se toaca patrunjelul cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si ansoa. Se pune totul intr-o craticioara cu putin ulei de masline si se caleste la foc mic un sfert de ora amestecand din cand in cand. Se adauga un pahar cu suc de rosii si unul cu supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se pune otetul si faina, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine pentru a obtine un sos omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute. Peste limba taiata felii se toarna sosul si se serveste.
Sos Pesto Rosso
10 frunze de dafin, 500 g rosii, 5 catei usturoi pisati, 100 g alune taiate marunt, 200 g parmezan, 1/4 cana suc de lamaie.
Se pun dafinul, usturoiul, alunele si parmezanul in blender. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca pana se formeaza o pasta.
Comentarii