• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 17 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 17 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Mamaliga cu rosii si ciuperci

Mamaliga cu rosii si ciuperci

13 octombrie 2020
in Retete culinare
A A

 Pentru mamaliga: 150 g malai grisat, sare, 1/8 litru lapte, 30 g unt.

 Pentru legume: 250 g ciuperci, o ceapa, 2 linguri ulei de masline, piper macinat, 200 g rosii marunte, 80 g branza de capra, 4 lingurite sos Pesto.

 Mamaliga se prepara in mod obisnuit. Se curata ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se calesc ciupercile in uleiul incins, se adauga ceapa, se caleste si ea putin, se sareaza si se pipereaza. Se spala rosiile, se taie marunt si se lasa si ele cateva minute sa se caleasca. Se pune mamaliga in farfurii adanci, se toarna peste ea legumele calite, sos Pesto si se presara cu branza de capra faramitata.

Prajitura cu pere

 Pentru aluat: 250 g unt, 400 g faina, 100 g zahar, 1 ou, 1 galbenus.

 Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50 g se-minte de pin, 60 g zahar, 50 g unt, scortisoara, 100 g pesmet alb, zahar farin.

 Aluatul se prepara amestecand untul taiat cubulete cu restul ingredientelor care apoi se framanta bine. Compozitia se imparte in doua bucati: una mai mica (circa o treime) si una mai mare. Li se da o forma rotunda, se invelesc intr-o folie de plastic si se tin la frigider cel putin o ora. Se curata perele de coaja, de seminte si se taie cubulette. Stafidele, clatite cu apa fierbinte, se scurg, se pun intr-un bol si peste ele se toarna vinul. Semintele de pin se prajesc – fara grasime – intr-o tigaie. Stafidele, cu zeama cu tot, semintele de pin, untul topit, zaharul si un varf de cutit de scortisoara se toarna peste pere si se amesteca bine. Se imbraca fundul si marginile unei forme, de diametrul 28 cm, cu bucata mare de aluat, intinsa pe o planseta data cu faina, iar deasupra se presara pesmetul. Se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie de aluat (bucata mica). Se apasa marginile, se inteapa cu furculita si se da la cuptorul incins. Se coace pana se rumeneste si apoi se pudreaza cu zahar farin.

ShareTweet
Articolul precedent

Sfaturi utile

Urmatorul Articol

Ce va fi dupa “Marele Contact”?

Articole Similare

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Urmatorul Articol

Ce va fi dupa “Marele Contact”?

Ati auzit de “razboiul pepenelui”?

Stiinta ciudata urca pe scena

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

12 iunie 1519 – S-a nascut Cosimo de Medici

16 iunie 2025

Cosimo I de’ Medici (1519-1574) a fost primul Duce de Florenta si,...

Citeste mai departe
Blitz

Cleopatra, superproductia care a adus Hollywood-ul la un pas de ruina

16 iunie 2025

Filmul „Cleopatra”, regizat de Joseph L. Mankiewicz, este cunoscut nu doar ca...

Citeste mai departe
Blitz

Rubens la Palat

16 iunie 2025

Cea mai valoroasa pictura din România este prezentata la Palatul Culturii din...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Citeste mai departe
Femina Club

„Amprentele” tineretii

16 iunie 2025

Ingrijirea tenului matur este esentiala în lupta cu ridurile, pentru mentinerea „amprentelor”...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 16-22 iunie 2025

16 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Porniti într-o calatorie si veti fi uimiti de diferenta, deoarece...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.