2-3 vinete mijlocii, 1 kg rosii, 2 cepe, 6 ardei grasi, 2-3 catei de usturoi, 2-3 linguri ulei, marar, patrunjel, sare, piper.
Se taie rosiile felii. Se asaza un rand pe fundul cratitei, apoi se pune un rand de ceapa cruda taiata in felii subtiri. Se taie în patru vinetele, se oparesc, se scurg, se asaza peste ceapa, iar deasupra se pun ardei grasi taiati rondele. Peste ardei se pun cativa catei de usturoi taiati în doua, marar, patrunjel tocat, sare si piper. Deasupra se pune restul de rosii taiate felii. Se acopera cratita cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand începe sa lase apa, se adauga uleiul. Se misca cratita din cand în cand, pentru a controla daca nu s-a prins de fund. Se da la cuptor pana ce scade complet. Se lasa sa se raceasca în cratita si se rastoarna ca o budinca.
Comentarii