O conopida mare sau 2 mijlocii, 1/2 lingura faina, 2 linguri unt, o ceasca lapte, 2 linguri smantana, 2 linguri branza rasa, o lingurita pesmet, sare.
Se desface o conopida, se rup buchetele. Se spala, se fierbe în apa clocotita cu sare si se scurge bine. Se asaza într-o forma unsa cu unt. Cat fierbe conopida, se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau cu apa în care a fiert conopida. Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se îngroase, sa ramana ca o smantana. Daca este necesar, se mai adauga lapte. Cand este gata, se amesteca bine cu smantana, cu branza rasa si se toarna peste conopida, încet, ca sa patrunda printre buchete. Se presara cu branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt. Se da la cuptor iute, pana se rumeneste deasupra.
Comentarii