500 g carne tocata in amestec, porc cu vita, 6 dovlecei, 4 ardei gras, 6-10 foi de varza, 2 cepe verzi, 2 linguri orez, 2 linguri pasta de rosii, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ou, smantana, o lingura rasa cu faina, 2-3 rosii.
Se curata dovleceii de coaja, se scobesc pe mijloc de seminte si miez. Se taie bucati mari pe mijloc. Se spala, se curata ardeii de cotor. Foile de varza se oparesc. Se spala rosiile, se taie rondele. Verdeata se spala si se toaca marunt. Orezul se spala, se pune sa stea in apa calda. Carnea se pune intr-un castron, se adauga ceapa tocata marunt, verdeata, oul batut, mararul si patrunjelul tocat, boia, sare, piper dupa gust, rosie taiata marunt. Se amesteca orezul scurs de apa. Se umplu dovleceii, ardeii si se formeaza sarmalutele cu foile de varza oparite. Se formeaza sarmalute mici. Feliile de rosii se pun capac la ardei si dovlecei. Se toarna apa sau supa de carne calda, ulei, se pun la fier la foc domol. Cand sunt aproape gata se face un sos din rosii, boia si pasta de rosii. Se toarna peste legume, se da la cuptor. Se serveste cu smantana.
Comentarii