3 dovlecei mici, tineri, o ceapa verde, 1 morcov, o radacina de patrunjel, 1/2 cana cu lapte, 1/2 litru apa, 2 linguri ulei, sare, marar si patrunjel verde, 1/2 lingurita boia.
Se curata legumele, se spala, se dau pe razatoare. Se curata ceapa, se taie marunt, se curata de coaja dovleceii se taie cuburi. Intr-o oala pentru supa se pune ulei, se infierbanta, se pune morcovul si patrunjelul (radacina). Se calesc amestecand mereu. Se toarna apa, se lasa sa inceapa sa fiarba. Se pun dovleceii si ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba, cand sunt gata se adauga laptele si se lasa sa mai dea un clocot. Se incalzeste untul, se adauga boiaua si 1/2 lingurita de faina. se amesteca pana formam un sos. Se da deoparte si se adauga smantana. Se toarna in supa. Lasam sa dea un clocot. Se da deoparte si se pune verdeata tocata. Se pune capacul. Se serveste cu paine prajita.
Comentarii