1 kg carne, 2-3 cepe, o lingura unt, o lingura faina, 2-3 cesti zeama de carne sau apa fiarta, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, o ceasca sos de rosii sau bulion, 10-15 felioare cabanos, 150 g ciuperci.
Spalam carnea si o taiem în bucati pe care le rumenim în unt. Cand carnea s-a rumenit, presaram o lingura de faina si amestecam cu o lingura de lemn. Apoi punem 2-3 cepe si o legatura mare de patrunjel, tocate cat mai marunt. Turnam în cratita zeama de carne, adaugam putin cimbru si o foaie mica de dafin, sare si piper pisat. Lasam mancarea sa fiarba la foc mic timp de o ora, ca sosul sa scada. Turnam apoi sosul de rosii, lasand sa mai fiarba încet pana cand sosul se îngroasa bine (cam 1/2 ora). Cu cateva minute înainte de a servi la masa, adaugam 10-15 felioare de cabanos prajit separat în unt si 150 g ciuperci înabusite dinainte în putin unt. Presaram un varf de cutit de patrunjel tocat si servim cu garnitura de spaghete.
Comentarii