600 g carne de mânzat, 2 cepe, 2 oua, 1/2 pahar de suc de rosii, patrunjel verde, 200 g unt sau ulei, 2 linguri cu smântâna, o varza, pesmet.
Se curata varza, se spala si se opareste in apa clocotita. Se scoate, se pune la scurs in sita. Se taie marunt varza si se caleste in ulei. Carnea se toaca. Ceapa se taie marunt si se amesteca bine cu carnea. Se pune untul intr-o cratita, se adauga compozitia de carne si se lasa sa fiarba amestecând mereu pâna incepe a se rumeni. Se da deoparte, se amesteca oul batut, patrunjelul verde tocat, sare, piper. Se unge o cratita cu unt (untura), se asaza un strat de varza calita, peste ea se asaza carnea pregatita. Deasupra un strat de varza. Se toarna sucul de rosii, se presara pesmet si se da la cuptor. Se serveste cu smântâna.
Comentarii