750 g carne tocata, o varza frumoasa, verdeata, 2 cepe, sare, piper.
Se caleste ceapa taiata marunt pana devine aurie, se amesteca apoi cu carnea si se lasa pe foc pana se patrunde. Se potriveste de sare, piper si se adauga verdeata taiata. Se desface varza foi, se inlatura vinele mai groase si apoi se opareste. ~ntr-o cratita unsa se presara pesmet si se intind cateva foi la fund, apoi se pune un strat de carne calita. Pe urma se pune alt rand de foi si asa mai departe, deasupra punand tot foi de varza. La urma se presara putin pesmet, se pun 3-4 linguri de smantana, un praf de sare si se da musacaua la cuptorul incins.
Trufe
4 galbenusuri, 250 g migdale, 250 g zahar farin, 200 g ciocolata, o cescuta rom.
Se fierb trei oua tari, se lasa sa se raceasca, se scot galbenusurile si se dau prin sita. ~ntr-un castron se pun galbenusurile trecute prin sita, un galbenus crud, migdalele curatate si date prin masina (din care oprim cateva), precum si zaharul farin. Se amesteca totul bine, se adauga jumatate din ciocolata rasa si romul, amestecand din nou. Din compozitie se formeaza mici sfere, care se trec prin restul de ciocolata rasa pana se fac negre. ~n fiecare trufa se infig tepi facuti din migdalele oprite.
Comentarii