• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 15 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 15 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Omleta de ciocolata

Omleta de ciocolata

9 octombrie 2002
in Retete culinare
A A

          Omleta: 140 g zahar pudra, 8 oua, 140 g ciocolata menaj, putina sare. Crema: 1/4 l lapte, 1/2 baton de vanilie, 3 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 2 lingurite de faina, 250 g unt, 400 g frisca. Se topeste ciocolata intr-o craticioara la bain-marie. Intre timp, se freaca galbenusurile cu 100 g zahar si sare. Se adauga ciocolata (dupa ce s-a racit) si albusurile batute spuma cu 40 g zahar. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hârtie alba, de asemenea unsa. Se toar-na compozitia si se coace 20 minute in cuptorul incalzit in prealabil. Intre timp se prepara crema. Se fierbe laptele cu vanilia. Se lasa in vasul respectiv acoperit. Se freaca intr-un vas galbenusurile cu zaharul si cu faina. Se toarna apoi, incet, amestecând, laptele. Se fierbe compozitia la bain-marie. Când incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se amesteca cu o lingura de lemn pâna se raceste. Separat, intr-un castron, se freaca untul, pâ-na se face spuma apoi se adauga crema putin câte putin. Se taie "omleta" in doua jumatati egale (in lung) si se pune crema la mijloc. Se orneaza prajitura cu frisca si se da la frigider. Se serveste dupa circa 24 de ore.

ShareTweet
Articolul precedent

30 septembrie – 6 octombrie

Urmatorul Articol

Un monument unic: Biserica din Densus

Articole Similare

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Urmatorul Articol

Un monument unic: Biserica din Densus

Incursiune în jungla amazoniana

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.