250 g orez, o ceapa, 200 g bostan, 2 linguri ulei, 1 litru zeama de supa, sare, piper.
Se caleste ceapa si orezul in ulei incins, dupa care se adauga bostanul taiat in cuburi mici. Din cand in cand, se toarna putina supa fierbinte peste orez si se amesteca continuu. Dupa aproximativ 20 minute se potriveste de sare si piper.
Amandina
Blat: 7 oua, 200 g zahar, 300 g faina, 1 praf de copt.
Crema: 250 g zahar, 350 g unt, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie.
Glazura: 200 g ciocolata.
Sirop: 250 ml apa, 100 g zahar, lamaie rasa, esenta de rom.
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 minute la foc potrivit. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie. Pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate. Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.
Comentarii