400 g paste penne, 125 g carnati, 2 bucati piept de pui, 3 linguri ulei de masline, 3 catei usturoi, o lingura condimente cajun, 480 ml smantana pentru gatit, 100 g parmezan, patrunjel tocat.
Se pune uleiul in cratita si se lasa usturoiul tocat sa se rumeneasca putin. Se adauga carnatii feliati si usor rumeniti. Se amesteca totul, se adauga si pieptul de pui feliat, apoi si amestecul de condimente cajun. Dupa ce s-au calit putin se amesteca totul din nou si se adauga smantana. Se lasa pe foc pana ce incepe sa fiarba, apoi se pun pastele fierte separat. Se amesteca bine totul si se pune parmezanul ras si patrunjelul tocat. Se mai lasa pe foc pana se topeste parmezanul.
Chec cu ciocolata si migdale
3 oua, 250 g miere, 225 g unt, 100 g zahar brun, 300 g faina, 50 g ciocolata de menaj, 100 g fulgi de migdale.
Intr-un vas, se pune untul taiat bucati, zaharul si mierea. Se pune vasul la foc mic, amestecand continuu pana ce amestecul devine lichid. Apoi, se mareste focul si se fierbe un minut. Se lasa sa se raceasca. In amestecul racit se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Separat se cerne faina, apoi se adauga treptat in compozitia cu miere si oua, amestecand energic. Se pun ciocolata taiata bucatele mici si fulgii de migdale. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se coace la foc potrivit.
Comentarii