350 g carne de scoici, 3-4 linguri ulei de masline, 300 g paste, o capatana mica usturoi, 2 ardei iuti, patrunjel verde, 1/2 ceasca vin alb, 2 rosii, sare, piper.
Scoicile se spala bine si se fierb. Intr-o tigaie, se pun usturoiul, ardeiul iute tocat marunt si patrunjelul. Se adauga pulpa de scoici, vinul si se lasa la foc mic 15-20 de minute. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie lasandu-se pe foc cateva minute dupa care se adauga o cana cu zeama in care au fiert scoicile. Pastele fierte separat se amesteca impreuna cu sosul peste care se presara patrunjel.
Tiramisu la pahar
4 oua, 6 linguri rase zahar tos, 4 linguri lapte, 300 g mascarpone, 200 ml frisca lichida, o ceasca ness indulcit, 2 lingurite esenta rom, 2 lingurite amaretto, 25 piscoturi, pudra de cacao pentru ornat.
Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul, pana se albesc. Se adauga lapte si se amesteca bine. Se pune vasul intr-o cratita cu apa, pe foc si se continua mixarea inca pentru cateva minute, dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Crema de oua trebuie sa devina consistenta ca o smantana, apoi se lasa la racit. In crema rece se adauga cate o lingura de mascarpone si se bate bine dupa fiecare. La final, separat se bate frisca si se adauga in crema. Se pune esenta de rom si amaretto si se lasa 10-15 minute la rece. Se prepara nesul, se pune si in acesta o lingura cu amaretto. Se pregatesc paharele, apoi se inmoaie repede cate 1-2 piscoturi in nes si se pun pe fundul fiecarui pahar. Se pune o lingura sau 2 de crema si se pudreaza un strat de cacao, apoi din nou cate 1-2 piscoturi inmuiate in nes si crema, pana se termina. La final se pudreaza cacao. Se lasa paharele la rece cel putin o ora.
Comentarii