• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pastrama de vitel in sos

Pastrama de vitel in sos

9 iunie 2016
in Retete culinare
A A

 1 kg pastrama de vitel, 200 ml suc de rosii, 150 ml pasta de ardei, 2 capatâni mici de usturoi, ulei.

 Carnea de vita se taie bucati potrivite si se lasa aproximativ 30 de minute in apa ca sa mai iasa sarea si gustul de afumat. Intr-o tigaie groasa se pune putin ulei la incins, apoi se adauga bucatile de carne. Se pune si o cana cu apa si se lasa sa fiarba acoperit, aproximativ o ora, la foc mic. Intre timp se mai completeaza cu apa, ori de câte ori este nevoie. Se adauga sucul de rosii, pasta de ardei, cateii de usturoi taiati feliute si se mai lasa sa fiarba aproximativ o jumatate de ora, completând cu apa doar daca este nevoie. 

Placinte cu dulceata

 600 g faina, 200 ml smântâna, 160 ml apa calduta, 1 cub drojdie proaspata, 1/2 lingura sare, 100 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 1 ou, dulceata de orice fel, 1 galbenus, 2 linguri lapte.

 Se cerne faina intr-un lighean, se amesteca bine si se face o gaura in mijloc. Se adauga drojdia cu putina apa calduta, se amesteca si se acopera. Se lasa 15 minute la dospit, apoi se framânta adaugând treptat smântâna si apa in care am dizolvat zaharul, sarea si zaharul vanilat. Dupa ce este gata se acopera cu un prosop si se lasa sa dospeasca 1 ora. Când este gata se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie patrate si se adauga in mijloc câte o lingura cu dulceata, apoi se unesc colturile. Se asaza in tava unsa. La sfârsit se ung cu galbenusul de ou batut bine cu lapte. Se dau la cuptorul incalzit pâna se rumenesc deasupra. Când se scoate, se ung cu putina apa amestecata cu zahar si esenta de rom. Se pudreaza cu zahar pudra.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 13-19 iunie 2016

Urmatorul Articol

9 iunie 1640 – S-a nascut împaratul Leopold I

Articole Similare

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Urmatorul Articol

9 iunie 1640 – S-a nascut împaratul Leopold I

Johnny Depp – piratul inimilor

O biografie lucida

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.