4 pastravi, 3 linguri unt, zeama de lamaie, faina.
Pastravii se curata si se spala. Se dau prin faina si se prajesc in unt fierbinte. Se scot, se asaza pe o farfurie, se stropesc cu zeama de lamaie, putina sare si piper. Se acopera cu untul fierbinte si se servesc imediat.
Cornulete cu gem
250 g margarina, o cana si jumatate faina, 4 linguri apa, o lingura otet, 1 praf de copt.
Umplutura: 300 g gem, 100 g nuca macinata.
Toate ingredientele se amesteca, se framanta un aluat care se imparte in cinci parti. Fiecare parte se intinde astfel incat sa devina o forma rotunda, groasa de 0,5 cm. Umplutura se prepara amestecand gemul cu nuca macinata. Foile se taie in 8 parti iar la mijlocul fiecarui triunghi se pune o jumatate lingurita din umplutura. Se coc la foc potrivit si dupa aceea se tavalesc fierbinti prin zahar pudra.
Comentarii