Un pachet cu aluat de pateuri.
Umplutura: o conserva cu sardele, piper.
Se scurge uleiul din conserva. Se intinde foaia si pe o jumatate din ea se asaza bucatele mici de peste. Se pipereaza si se indoaie cealalta jumatate peste gramajoarele cu sardele. Se taie rondele cu un pahar si se asaza pe o tava neunsa. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Bezele de ciocolata
2 albusuri, 140 g zahar, vanilie, 100 g ciocolata rasa, 120 g migdale sau alune rasnite.
Se bat albusurile cu zahar timp de jumatate de ora. Se adauga vanilie, ciocolata rasa, migdalele rasnite si se amesteca usor. Se tapeteaza tava cu hartie, se pun cu lingurita gramajoare din compozitie si se da la cuptor, la foc domol. Cand s-au copt, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se scot de pe hartie.
Comentarii