600 g piept de pui dezosat, 2 catei usturoi tocati marunt, 300-350 g smantana de gatit, 3 linguri ulei de masline, 500 ml supa de pui, 250-300 g penne, 250 g parmezan ras, sare, piper, patrunjel verde.
Pregatiti un vas inalt, care sa nu se lipeasca, in care sa incapa intreg preparatul. Se taie carnea de pui in cubulete, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se calesc cubuletele de pui in ulei de masline, la foc mediu. Cand carnea prinde culoare, se adauga usturoiul maruntit si se calesc putin. Se pune supa de pui, smantana si pastele nefacute deasupra, se amesteca si se aduce la punctul de fierbere. Se acopera oala si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, pana cand se fierb pastele. Se ia de pe foc, se pune parmezanul ras si se amesteca. Se presara patrunjel proaspat taiat pe fiecare portie in parte.
Biscuiti spritati
60 g faina, 250 g unt, 2 albusuri, 100 g zahar pudra, sare.
Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Albusurile se bat usor cu un praf de sare, fara a le transforma in spuma. Se pun albusurile peste amestecul de unt cu zahar, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul obtinut se pune intr-un pos striat. In tava de copt tapetata cu hartie, se pun cu posul biscuiti drepti sau sub diferite forme. Se coc circa 10 minute, se lasa sa se raceasca in tava si apoi se desprind de hartie.
Comentarii