Pentru perisoare: 350 g piept de curcan dat prin masina, 50 g orez, 1 morcov ras, 1 ou, 50 g pesmet, sare.
Pentru sos: 1 morcov, 2 linguri smantana, 1/2 ceapa sau una mai mica, 2 linguri ulei de masline, o lingurita amidon de porumb, patrunjel verde.
Se amesteca bine compozitia pentru perisoare, se modeleaza perisoarele, care se fierb in apa cu sare. Sosul se pregateste astfel: se pune uleiul la incins, se calesc ceapa si morcovul taiate. Se adauga o cana de supa in care au fiert perisoarele si se lasa pana se inmoaie morcovul. Se adauga smantana, se leaga cu amidon si se pun perisoarele in sos. Se mai dau in 2 clocote. La final se presara patrunjel verde.
Rulada cu dovleac
150 ml apa minerala, 150 ml ulei, 150 ml lapte, sare, 1 ou, coaja de lamaie, 1 plic drojdie, faina cat cuprinde, dovleac, zahar, esenta de rom.
Se amesteca laptele caldut, apa, uleiul, oul, zaharul, coaja de lamaie, drojdia, sare si faina. Se framanta un aluat bun de intins care se lasa sa creasca 30 de minute. Dovleacul se da prin razatoare, se pune zahar dupa gust si se lasa pe foc, amestecand continuu, pana lasa sirop. La final se adauga esenta de rom. Se intinde aluatul, se adauga dovleacul, se ruleaza si se asaza intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace pana se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se taie.
Comentarii