2 kg peste, 3 cepe, otet, ulei, cateva foi de dafin, sare, piper, boabe de mustar, boabe de coriandru.
Se curata si se spala pestele, se inlatura capul, se portioneaza, se da sare si se pune intr-un vas. Se taie ceapa rondele si se amesteca impreuna cu pestele. Se fierbe otetul cu apa (la 1 l de otet se adauga 200 ml apa). Dupa ce da in clocot, se toarna in vasul cu peste care se acopera. Se lasa cateva ore dupa care se pune pestele cu ceapa si foile de dafin in borcane. Se toarna o lingura de ulei (la un borcan de 400 g) si marinata. Se leaga borcanele si se dau la rece. Dupa 2-3 saptamani, pestele se poate consuma.
Chec cu lamaie
8 oua, 2 pahare zahar, 8 linguri ulei, o lamaie, 2 pahare faina.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca bine cu uleiul. Peste albus se adauga galbenusurile, se pune coaja rasa si toata zeama de la lamaie, se amesteca bine, apoi se pune faina si se continua amestecarea usor. Compozitia se toarna in doua tavi unse si tapetate cu faina. Se coc la foc mic 45-50 minute.
Comentarii