4 felii piept de curcan, o para, 80 g fulgi de migdale, 80 g zahar, 2 felii pâine, sare, piper, legume (broccoli, conopida, morcov, pastârnac, mazare, porumb boabe), 200 g migdale, o esenta rom, 2 linguri zahar brun.
Pieptul de curcan se bate bine, se condimenteaza si se prajeste pe gratar. Cele doua felii de pâine si para taiata feliute, se pun pe gratar si se rumenesc. Legumele se gatesc la aburi. Se ia o felie de piept de curcan, se asaza pe ea o felie de para si se ruleaza. Pe un platou se asaza feliile de pâine, pe ele rulourile si de jur-imprejur legumele. Intr-o tigaie se pun zaharul si migdalele, se lasa sa se topeasca un pic zaharul, se adauga esenta de rom, zaharul brun si se amesteca pâna se obtine un sos mai gros. Sosul astfel obtinut se presara peste pieptul de curcan si legume. Se decoreaza apoi cu câtiva fulgi de migdale.
Prajitura cu iaurt
300 g iaurt, 300 g faina, 300 g zahar, 3 oua, 3 linguri ulei, 100 g stafide, 50 g coaja de lamâie confiata, 1 pliculet praf copt.
Se bat ouale cu zaharul pâna se topeste zaharul. Se adauga iaurtul si se amesteca bine. Se pune apoi uleiul, faina, praful de copt si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se pun stafidele si coaja de lamâie. Se tapeteaza o forma cu hârtie de copt si se toarna aluatul. Se da la cuptor, la foc mic, pâna se rumeneste deasupra. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se scoate din tava si se portioneaza.
Comentarii