1 piept de pui, o paine, o cana cu lapte, 2-3 linguri de smantana, sare, piper, 1 castravete murat.
Pieptul de pui se pune la fiert in putina apa cu sare. Dupa ce este gata, se scurge de apa si se toaca bine cu masina de tocat, impreuna cu cateva felii de paine inmuiate in putin lapte si stoarse apoi. Castravetele se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca smantana cu carnea, castravetele, sare si piper. Se pastreaza la rece pana o servim.
Tort de inghetata cu banane
130 g biscuiti de cacao, 50 ml cafea, 2 banane, 3 oua, 150 g zahar, 300 ml lapte, 350 ml frisca, o lingura amidon, frisca pentru ornat.
Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste, se adauga crema, se amesteca, se pune la foc mic pentru aproximativ 5 minute, amestecand continuu pana se ingroasa. O banana se paseaza bine si se adauga in compozitie. Frisca (350 ml) se bate si se adauga in compozitie, se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora. Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata, se da din nou la congelator si dupa inca o ora se procedeaza la fel. Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata, se taie banana felii si se pune in inghetata, se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore. Biscuitii se sfarama si se amesteca bine cu cafea. Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si, cu o lingura, se preseaza putin. Se da din nou la congelator pana a doua zi. Tortul se rastoarna pe un platou, in asa fel incat biscuitii sa fie la baza. Se decoreaza cu frisca, dupa preferinte.
Comentarii