• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 5 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 5 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pizza mozaic

Pizza mozaic

13 ianuarie 2000
in Retete culinare
A A

Pentru aluat: 300 g faina, 300 g unt, 100 ml apa, 1 lingurita ulei, 1/2 lingurita sare. Pentru umplutura: 200 g cabanos, 100 g sunca, 3 oua fierte tari, 200 g ciuperci, 15-20 masline, 4-5 rosii potrivite, 30 g unt, sare, piper. Se prepara aluatul frantuzesc si se lasa la rece. Ouale se taie rondele, având grija sa nu cada galbenusul, cabanosul se taie în bucati de un centimetru grosime, sunca se taie în fâsii subtiri (juliene), se scot sâmburii de la masline, rosiile bine spalate se taie rondele groase. Se pregateste forma pentru copt (de preferinta rotunda cu un diametru de 30-35 cm si inalta de 6-7 cm) si se unge cu unt. Din aluatul frantuzesc se întinde o foaie (de dimensiunile formei) cu care se îmbraca fundul vasului si se înteapa cu o furculita din loc în loc. Deasupra aluatului se asaza (în rânduri concentrice de preferinta), ciupercile, bucatile de cabanos, rondelele de oua, maslinele si rondelele de rosii. Se pune forma la copt în cuptorul încins la foc potrivit. Dupa 30 de minute se scoate forma, se presara cascaval ras si se garniseste cu fâsiile de sunca, dupa care se introduce în cuptor sa se rumeneasca. Se serveste fierbinte cu smântâna sau cu sos de rosii picant.

ShareTweet
Articolul precedent

Budinca de cascaval

Urmatorul Articol

Cartea alba

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Cartea alba

Nu mai plecam, vara, la mare...      Oceanele Terrei in pericol de disparit

Idolatrie si religie

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.