Pentru aluat: 300 g faina, 300 g unt, 100 ml apa, 1 lingurita ulei, 1/2 lingurita sare. Pentru umplutura: 200 g cabanos, 100 g sunca, 3 oua fierte tari, 200 g ciuperci, 15-20 masline, 4-5 rosii potrivite, 30 g unt, sare, piper. Se prepara aluatul frantuzesc si se lasa la rece. Ouale se taie rondele, având grija sa nu cada galbenusul, cabanosul se taie în bucati de un centimetru grosime, sunca se taie în fâsii subtiri (juliene), se scot sâmburii de la masline, rosiile bine spalate se taie rondele groase. Se pregateste forma pentru copt (de preferinta rotunda cu un diametru de 30-35 cm si inalta de 6-7 cm) si se unge cu unt. Din aluatul frantuzesc se întinde o foaie (de dimensiunile formei) cu care se îmbraca fundul vasului si se înteapa cu o furculita din loc în loc. Deasupra aluatului se asaza (în rânduri concentrice de preferinta), ciupercile, bucatile de cabanos, rondelele de oua, maslinele si rondelele de rosii. Se pune forma la copt în cuptorul încins la foc potrivit. Dupa 30 de minute se scoate forma, se presara cascaval ras si se garniseste cu fâsiile de sunca, dupa care se introduce în cuptor sa se rumeneasca. Se serveste fierbinte cu smântâna sau cu sos de rosii picant.
Comentarii