1 crap de 2 kg, 5-6 cepe, 1 pahar ulei, 2-3 rosii, 2-3 ardei grasi, 250 ml vin, patrunjel verde, piper, sare.
Se curata pestele, se spala si se taie bucati. Se unge cu zeama de lamaie, se potriveste de sare si piper. Se taie felii ardeii si ceapa. Rosiile se curata de pielite si se taie felii. Se spala si se taie marunt patrunjelul verde. Lamaile se curata de coaja si se taie felii. Intr-o tava se pune ulei, se asaza ceapa, ardeii, rosiile, patrunjelul verde. Ceapa se poate rumeni inainte. Peste legume se asaza pestele, se toarna vinul. Se da la cuptor la foc domol pentru 30 de minute, se unge cu sos pe deasupra, din cand in cand.
Tort fara ou
140 g faina, 140 g nuci macinate, 140 g zahar pisat, 150 g unt proaspat, o lingura lapte, sare, 250 g gem de caise, 100 g nuci tocate.
Se framanta faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si un praf de sare. Se face un sul gros care se imparte in cinci parti, se acopera cu un servet si se lasa sa stea o ora la frigider. Apoi fiecare bucata se intinde pe fundul formei de tort, presarat cu faina si se coace la foc potrivit. Foile coapte se desprind cu grija pe margini, cu un cutit ascutit. Cand toate foile sunt coapte, se pune intre ele un strat subtire de gem de caise. Deasupra, peste stratul de gem, se presara nuci prajite putin si tocate marunt. La urma se poate glasa cu o crema de ciocolata.
Comentarii