• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 12 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 12 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Placinta cu gris

Placinta cu gris

23 aprilie 2000
in Retete culinare
A A

Aluat: 200 g faina, 100 g margarina (sau 150 g untura), ½ pahar de caimac sau smântâna, un praf de sare.

 Umplutura: 1 l lapte indoit cu apa, 100 g zahar vanilat, 100 g gris, 1 galbenus, sare, facultativ mere rase sau dulceata sau bucati de mandarine, portocale etc.
          Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune margarina, caimacul si un praf de sare. Se framânta aluatul si se da o ora la rece. In acest timp se face umplutura. Se fierbe laptele amestecat cu apa si cu zaharul vanilat. Când fierbe laptele se toarna grisul incet sa cada in ploaie amestecând mereu, sa nu se faca cocoloase. Se da deoparte si dupa ce s-a racit se amesteca cu un galbenus. (Dupa dorinta se adauga mere rase, gem sau bucatele de citrice). Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie de marimea tavii in care vom coace placinta, se asaza in tava, deasupra se pune grisul intinzându-l in strat egal, iar peste gris se asaza a doua foaie de aluat. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se taie bucati si se presara zahar.

ShareTweet
Articolul precedent

Viroza TV ataca si copiii!

Urmatorul Articol

Saltul spre Economia Internet

Articole Similare

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Femina Club

Spaghete cu somon

16 aprilie 2025

200 g spaghete, 100 g somon afumat, 40 g migdale, 20 g...

Femina Club

Frigarui de miel

7 aprilie 2025

O pulpa de miel, 2 lingurite condimente, 1 vârf de cutit scortisoara...

Femina Club

Cartofi dulci umpluti

1 aprilie 2025

2 cartofi dulci, 350 g cârnati, ulei, o ceapa, 4 catei usturoi,...

Urmatorul Articol

Saltul spre Economia Internet

De câte ori a fost „sfârsitul lumii"?

Fenomene metapsihice nerepetabile

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

1 mai 1820 – Executia conspiratorilor de pe Cato Street

5 mai 2025

„Conspiratia de pe Cato Street” a fost un complot vizând asasinarea tuturor...

Citeste mai departe
Blitz

Cei mai excentrici actori de la Hollywood

5 mai 2025

Nu exista nicio îndoiala ca Hollywood-ul, ca industrie, tinde sa atraga personalitati...

Citeste mai departe
Blitz

Cultura uneste

5 mai 2025

Cea de-a XXIX-a editie a Festivalului Filmului European va începe pe 8...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa ne încarcam bateriile…

5 mai 2025

Tot mai mult ne plângem de oboseala accentuata, de somn insuficient, de...

Citeste mai departe
Femina Club

Esential pentru un par stralucitor

5 mai 2025

La început de primavara aerul uscat, poluarea si temperaturile oscilante pot avea...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 5-11 mai 2025

5 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Soarele este în zodia dumneavoastra si va sporeste energia, asa...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.