4 oua, 1/2 cana cu zahar, 1/2 cana ulei, o cana cu lapte, 2 cani si trei sferturi faina, 1,5 kg mere rase cu tot cu coaja, 2 prafuri de copt, lamaie rasa, vanilie, scortisoara, rom.
Galbenusurile se freaca bine cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele, vanilia, coaja de lamaie si se bate bine cu telul. Se adauga faina si praful de copt care a fost stins cu rom si suc de lamaie, se amesteca de sus in jos pana obtinem o compozitie lucioasa si omogena. Merele se spala, se rad si se calesc in ulei incins pana se inmoaie bine. Se pun la racit si se adauga zaharul si scortisoara dupa gust. Compozitia de aluat se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aluat punem merele pregatite. Peste mere punem albusurile batute spuma cu putina sare si apoi cu zahar si vanilie. Dupa ce s-a copt se taie patrate.
Comentarii