4 oua, separate galbenusurile de albus, 1/2 cana cu zahar, 1/2 cana ulei, 1 cana cu lapte, 2 cani si trei sferturi faina, 1 1/2 kg mere rase cu tot cu coaja, 2 prafuri de copt. Lamâie rasa, vanilie, scortisoara, rom. Galbenusurile se freaca bine cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele, vanilia, coaja de lamâie si se bate bine cu telul. Se adauga faina si praful de copt care a fost stins cu rom si suc de lamâie, se amesteca de sus in jos pâna obtinem o compozitie lucioasa si omogena. Merele se spala, se rad si se calesc in ulei incins pâna se inmoaie bine. Se pun la racit si se adauga zaharul si scortisoara dupa gust. Compozitia de aluat se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aluat punem merele pregatite. Peste mere punem albusurile batute spuma cu putina sare si apoi cu zahar si vanilie. Dupa ce s-a copt se taie patrate.
Comentarii